Taxis blijven op het Stationsplein een probleem

Taxis blijven op het Stationsplein een probleem

Enkele taxichauffeurs maken het steeds bonter op het Stationsplein in Assen. Steeds vaker wordt er geparkeerd op plekken waar dit niet mag.

Aan aantal chauffeurs misbruiken de lakse houding van de gemeente Assen. Bij of onder de luifel mag niet worden geparkeerd, alleen sommigen trekken zich daar niets wat van aan. Tot grote ergenis van een grotere groep chaffeurs die zich wel aan de regels houden. En de gemeente, handhaaft niet of nauwelijks.

Wie is de baas in Assen?
Het begint er wederom op te lijken dat de taxichauffeurs in Assen het beleid bepalen. Het is duidelijk dat onder de luifel niet geparkeerd mag worden om klanten af te zetten of op te halen. Het Staionsplein behoort autovrij te zijn en is gemaakt voor de passagiers van de NS.

Fietsen overlast
Ook het handhaven van foutgeparkeerde fietsen blijft wat te wensen over. Ondanks de nieuwe fietsenstallingen blijven de fietsen rond het station staan. Ook inwoners en ondernemers in de Stationsstraat hebben last van dit probleem. Soms worden fietsen gewoonweg in de straat gedumpt.

Tiplijn