Midnightwalk Assen haalt 16.500 euro op voor Stichting Kinderhulp

Midnightwalk Assen haalt 16.500 euro op voor Stichting Kinderhulp

Op vrijdagavond 13 september stonden om 21 uur meer dan 1500 deelnemers aan de start van de Rotary Midnightwalk op het Koopmansplein in Assen.

Opbrengst
Wethouder Cor Staal maakte door het overhandigen van een check aan Chantal van Gool van de Stichting Kinderhulp de opbrengst van deze editie bekend: € 16.500.

Het is daarbij goed om te weten dat het inschrijfgeld van de deelnemers volledig naar het goede doel gaat. Het evenement wordt verder mogelijk gemaakt door sponsoren en de hulp van vele vrijwilligers.

Wandeling met verrassingen
De deelnemers gingen dit jaar op pad langs een route die vanuit het centrum door Assen-oost liep. Onderweg werden de wandelaars verrast door 20 verschillende acts, zoals zang en dans, maar ook door motoren en kindertekeningen. De route liep soms dwars door gebouwen zoals Anholt en Kindcentrum Valkenhorst. Rond middernacht lopen de wandelaars door de finish die dit jaar op de Brink is.

Over Stichting Kinderhulp
Eén op de vijftien kinderen groeit op in armoede, ook in Assen en omgeving leven meer dan 1000 kinderen op of onder de armoedegrens. De Midnightwalk steunt in samenwerking met Kinderhulp de projecten die de kinderen de mogelijkheid bieden om mee te doen en er (weer) bij te horen.

De Midnightwalk Assen vond dit jaar voor de 16e keer plaats en is een initiatief van Rotary Club Assen-Noord. Kijk voor meer informatie op www.midnightwalk.nl

Tiplijn