Afsluitingen Alleta Jacobsweg en Rosa Spierweg van 16 september tot 15 november

Afsluitingen Alleta Jacobsweg en Rosa Spierweg van 16 september tot 15 november

In Kloosterveen is het asfalt van de Aletta Jacobsweg aan vervanging toe en worden er aanpassingen verricht aan de Rosa Spierweg.

De werkzaamheden zijn vandaag begonnen en duren tot 15 november 2024.

Wat gaat er gebeuren?
Er komt een verhoging van het plateau met de Rosa Spierweg en de Blauwbandkade. Daarnaast wordt de aansluiting met de Aletta Jacobsweg versmalt. Deze verkeersremmende maatregelen zijn nodig zodat Kloosterakker kan worden ontsloten via de Rosa Spierweg. De Aletta Jacobsweg krijgt een nieuwe asfaltlaag en nieuwe belijning. De kruispunten met de Tijmstraat krijgen nieuwe stenen. Hiervoor worden omleidingsroutes ingesteld.

Fasen

Fase 1 - Rosa Spierweg Blauwbandkade
Het kruispunt Rosa Spierweg-Blauwbandkade is afgesloten. Het huidige plateau wordt omgevormd tot een drempel. U kunt de wijk uitrijden via de Tijmstraat of de Hoofdvaartsweg.

Fase 2 - Aletta Jacobsweg
Het asfalt van de Aletta Jacobsweg wordt vervangen, ook krijgen de kruispunten met de Tijmstraat nieuwe stenen. Verder worden er kleinschalige werkzaamheden uitgevoerd bij enkele parkeerstroken en de 30 Km grens wordt aangepast. U kunt de borden volgen voor de omleiding.

Fase 3A 
Het asfalt van de Aletta Jacobsweg wordt vervangen, en ook de kruispunten met de Tijmstraat krijgen nieuwe stenen. De rotondes worden van nieuw asfalt voorzien. Tijdens de werkzaamheden staan er borden die de omleiding aangeven. U kunt deze borden volgen voor de omleiding.

Fase 3b
De aansluiting met de Rosaspierweg wordt versmald. Er is een omleiding via de Hoofdvaartsweg.

Fase 4 Balkendwarsweg rotonde
De rotonde wordt van nieuw asfalt voorzien. Dit gebeurt op 10 oktober tussen 20.00 uur en 06.00 uur. De afrit en oprit van de A28 is afgesloten. Er is een omleiding aanwezig.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
Tijdens de werkzaamheden kan het autoverkeer niet langs de werkzaamheden. Uw woning blijft bereikbaar via een andere aanrijroute. Hiervoor worden omleidingsroutes ingesteld. Directe aanwonenden ontvangen voor de start van de werkzaamheden nog een brief van de aannemer Oosterhof Holman met extra informatie over parkeren en opstelplaatsen voor de containers.

Tiplijn