Ruim duizend brieven en kaarten geschreven tijdens Write for rights Assen

Ruim duizend brieven en kaarten geschreven tijdens Write for rights Assen

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty International in pop-up winkel Mooi Verhaal plaats.

Meer dan 1000 brieven en kaarten werden geschreven voor tien kinderen en jong volwassenen van over de gehele wereld. Al is het niet meer zo van deze tijd hand geschreven brieven ,toch gaat wel degelijk effect van uit en volgens de lokale mensen van Amnesty International zijn er, na de schrijfactie vorig jaar weer een aantal ten onrechte opgesloten mensen vrij gelaten zijn door de autoriteiten.

Veel Assenaren, waaronder de kerstman, lieten dan de kans niet onbenut om zaterdag langs te komen in het voormalig postkantoor in het forum en om aan de schrijftafel plaats te nemen en op hun manier iets te doen om die wereldwijde onrechtvaardigheid wat te verlichten.

Gitarist Harry Loco speelde bekende nummers over wereldvrede en s middags sprak onderzoeksjournaliste Linda Polman nog over het wereldwijde vluchtelingenprobleem. Tegen het einde briefde Tryanka Westra het jaar door als standup-comedian. Zij had de lachers snel op haar hand door op komische wijze het thema brieven te verweven met het leven en welzijn van de Assenaren op maatschappelijk en politiek terrein.

Lammert Aling
Tiplijn