In Assen en de rest van Drenthe kleurden op 25 november meerdere gebouwen oranje in het kader van de Orange the World  campagne. 25 November is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Door gebouwen op deze dag oranje te verlichten, wordt hier aandacht voor gevraagd.

Ook CS Vincent van Gogh kleurde oranje. De locatie Salland werd al in de vroege ochtenduren volledig oranje verlicht. Om 8:00 s ochtends werden de lichten aangestoken door de burgemeester van gemeente Assen Marco Out, Voorzitter College van Bestuur Alice Vellinga en een leerling van de school. Ook de projectleiders van Geweld hoort Nergens Thuis  Els Van der Weele en Hera Dekker waren van de partij.

Vervolgens was er een heerlijk ontbijt georganiseerd voor een aantal leerlingen, de burgemeester en de programmamanagers van Geweld hoort Nergens Thuis . Docent Leon de Priester had een mooi debat georganiseerd. Tijdens dit debat werd gesproken over onderwijs, veiligheid binnen én buiten de klas, ongewenste omgangsvormen en #MeToo. Wat zijn de ervaringen? En hoe kan je het beste reageren? De belangrijkste conclusie was dat het altijd goed is om vermoedens te delen als je denkt dat er sprake is van een vorm van geweld.

Alice Vellinga legt uit waarom de scholengemeenschap stil wilde staan bij deze campagne: CS Vincent van Gogh vindt dat leerlingen het recht hebben om veilig op te groeien en biedt in haar onderwijs veel ruimte aan begeleiding, een goed contact op school en een veilige sfeer. Dat komt het leren ten goede. Het leren leven  vormt een belangrijk deel van het onderwijs en leerlingen komen in aanraking met vele maatschappelijke thema s. Daarom besteedt Vincent aandacht aan dit belangrijke onderwerp. 

Tiplijn