Wethouder Harmke Vlieg bedankt pleeggezinnen in Assen

Wethouder Harmke Vlieg bedankt pleeggezinnen in Assen

Afgelopen week was de Week van de Pleegzorg. Deze week werd er landelijk extra aandacht gevestigd op het belang van pleeggezinnen.

De Drentse pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Pleegzorg en Yorneo zetten pleeggezinnen extra in het zonnetje door samen met gemeenten koffiebijeenkomsten te organiseren om de waardering van pleeggezinnen te onderstrepen.

Donderdag 31 oktober bedankte wethouder Harmke Vlieg de pleeggezinnen van de gemeente Assen: Als gemeente vinden we het heel belangrijk dat kinderen zo thuis mogelijk opgroeien. Dat kinderen een veilig thuis hebben, en dat het gezin ook een emotioneel veilige omgeving is voor het kind . Zij sprak haar waardering uit en ging in gesprek met de aanwezige pleegouders.

Er ontstonden, onder het genot van koffie, thee en iets lekkers, mooie gesprekken tussen pleegouders, medewerkers van de gemeente en medewerkers van de pleegzorgorganisaties over wat het is om pleeggezin te zijn en wat daarbij komt kijken.

Ruimte in je huis en hart?
Pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Pleegzorg en Yorneo zoeken nog steeds pleeggezinnen voor kwetsbare kinderen. Heb je ruimte in je huis en hart? Vraag een informatiepakket aan of meld je aan voor een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt: pleegzorgdrenthe.nl

Tiplijn