Schaapskudde wandelt straks dwars door Assen naar winterverblijf

Schaapskudde wandelt straks dwars door Assen naar winterverblijf

Vanaf 11:30 uur vanochtend wandelt de schaapskudde van Landschapsbeheer het Witterveld traditiegetrouw aan het einde van het graasseizoen door het centrum van Assen.

De schaapskudde begraasde van half april tot en met eind oktober Beekdallandschap De Landjes in Marsdijk. De kudde gaat nu terug naar het winterverblijf het Witterveld.

De schaapskudde wordt begeleid door de herders en goedgetrainde bordercollies door het centrum van Assen. Vindt u het leuk om de schapen te zien? Dat kan. De schaapskudde vertrekt rond 11.30 vanuit het weiland bij Loon via de Lonerstraat richting Assen Oost en komen om 13.00 aan in het centrum (Brink). De volledige route van de schapen ziet er al volgt uit: Loon, Lonerstraat, Het Palet, Rolderhoofdweg (tunnel), Rolderstraat, Javastraat, Noordersingel, Brinkstraat, Brink, Torenlaan, Nassaulaan, Hoofdlaan, NicolaasBeetsstraat, Witterstraat, Westerwoldestraat, Witterhoofdweg, Witten, café van Veen-fietspad. Omstreeks 15.00 uur bereiken de schapen hun verblijf aan de Witterweg.

Op de Brink in Assen houdt de kudde een half uur rust.

Erik Smit
Tiplijn