Buurtmoestuin TTuin in Assen heeft een aantal plekken vrij

Buurtmoestuin TTuin in Assen heeft een aantal plekken vrij

Aan de rand van Marsdijk, onderaan de Bult van Loon, bevindt zich buurtmoestuin TTuin. Deze buurtmoestuin is door enkele leden van Transition Town Assen overgenomen omdat de moestuin anders verloren zou zijn gegaan vanwege te weinig deelnemers. Er zijn nu een aantal plekken vrij voor mensen die het leuk vinden om te tuinieren.

De moestuin is oppervlak opgedeeld in 29 grote bakken met rondom deze bakken gras. Het gras wordt regelmatig door Transition Town gemaaid en zodoende geeft het steeds een verzorgde aanblik. Daarnaast zijn er bakken waarin aardbeien, aardappelen en pompoenen gezamenlijk geteeld kunnen worden. Ook het grasmaaien gebeurt per toerbeurt. Maar hoe groter de groep des minder vaak je dit hoeft te doen.

Op dit moment bestaat de groep uit zeven mensen en we zouden het erg leuk vinden wanneer ook (statushouders) gezinnen aan zouden haken. De tuin is geheel met gaas omheind dus kleine kinderen kunnen niet wegglippen. De TTuin is mooie en voordelige manier om eens te onderzoeken of je groene vingers hebt óf dat je deze kunt ontwikkelen. Dus wees niet bang om te experimenteren en/of raad te vragen aan de anderen, laat Transition Town Assen weten.

De kosten zijn slechts 10,00 per jaar. Dit geld gebruiken ze voor benzine voor de grasmaaier en voor bijvoorbeeld planken van de bakken vervangen moeten worden.

Bekijk voor meer informatie de facebookpagina TTuin.

Tiplijn