Natuurwerkdag 2019: samen aan de slag voor de biodiversiteit

Natuurwerkdag 2019: samen aan de slag voor de biodiversiteit

Op zaterdag 2 november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. In Drenthe gaan jong en oud op bijna zestig locaties aan de slag voor natuur en landschap.

Het landschap kan niet zonder vrijwilligers en tijdens de Natuurwerkdag kunt u uw steentje bijdragen door bijvoorbeeld te snoeien, te plaggen of te maaien. Het is nuttig en goed voor insecten, vlinders of reptielen en daarnaast is het ook heel erg gezellig. Landschapsbeheer Drenthe nodigt u van harte uit om mee te doen op een van de locaties in Drenthe.

Doe ook mee en draag uw steentje bij!
Drenthe kent nog veel mooie plekken, maar dit is niet vanzelfsprekend. Daar moeten we samen zorg voor dragen. Wilt u samen met uw buren, vrienden of familie een ochtend of middag meewerken en bijdragen aan de leefomgeving van bijvoorbeeld de wilde bij, zandhagedis of de steenuil? Dan is de Natuurwerkdag het perfecte moment! Kijk op de website voor meer informatie over de locaties en de activiteiten bij u in de buurt en meld u aan.

Aan het werk in de gemeente Assen
In de gemeente Assen wordt op twee locaties gewerkt. Namelijk op Landgoed Valkenstijn en het Duurzaamheidscentrum en het Asserbos in Assen. Op een aantal locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Voor de werkzaamheden, de werktijden en detailinformatie over de locaties kunt u terecht op de website.

Natuurwerkdag; de grootste vrijwilligersdag in het groen
In 2019 organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag voor de 19e keer op ruim 500 locaties door heel Nederland. In Drenthe is de Natuurwerkdag gegroeid tot de grootste vrijwilligersdag in het groen. Groene partners zoals Staatsbosbeheer, Natuurmomenten, IVN en Het Drentse Landschap grijpen de Natuurwerkdag aan om samen met vrijwilligers en bewoners de natuur te beschermen en te behouden. Landschapsbeheer Drenthe coördineert de Natuurwerkdag in Drenthe en verzorgt onder andere het gereedschap en een bijenwaaier voor de deelnemers om ook na de Natuurwerkdag mee naar buiten te gaan.

Rianne Post
Tiplijn