Honderd bewoners ontruimd bij uitslaande flatbrand in Assen (Video) Erik Smit

Honderd bewoners ontruimd bij uitslaande flatbrand in Assen (Video)

Woensdagavond heeft er aan de Thorbeckelaan in Assen een uitslaande flatbrand gewoed. Een persoon raakte bij de brand gewond, zo'n honderd bewoners moesten hun huizen verlaten. 

De brand werd even voor tien uur ontdekt. Toen de hulpdiensten bij de brand aankwamen, sloegen de vlammen al uit de woning. Al vrij snel werden door de meldkamer extra brandweervoertuigen opgeroepen om de brand snel onder controle te krijgen. 

Volgens de persvoorlichter van de Veiligheidsregio Drenthe zijn er ongeveer honderd mensen uit hun woningen geëvacueerd. Zij werden in een naastgelegen kerk opgevangen. 

Bij de brand raakte één persoon gewond. Deze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de persvoorlichter was het opgeroepen Mobiel Medisch Team, die per traumahelikopter uit Nijmegen werd ingevlogen, uit voorzorg ter plaatse gekomen. Zij waren met de helikopter bij Assen-Noord geland waarna zij door de politie naar het incident aan de Thorbeckelaan werden gebracht. 

Door de brandweer zijn in het pand metingen verricht. ,,Alle appartementen zijn veilig bevonden. De bewoners kunnen terug naar hun appartement. De bewoners van de appartementen grenzend aan het appartement van de brand, worden elders ondergebracht'', laat een persvoorlichter van de gemeente Assen weten.

Over de oorzaak van de brand is nu nog niets bekend.

Tiplijn