De stijlvolle look van terrazzo in je badkamer

De stijlvolle look van terrazzo in je badkamer

Wil je graag een nieuwe badkamer kopen en vind je het lastig om te bepalen welke kleuren en materialen deze moet krijgen? Wanneer je op zoek bent naar een badkamer met een stijlvolle en wat klassiekere look is een badkamer met terrazzo misschien wel een goede optie voor jou.

Ben je benieuwd naar dit materiaal en welke mogelijkheden het te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Wat is terrazzo?

Terrazzo is een natuurlijk materiaal dat bestaat uit allemaal kleine natuurstenen korrels welke in gekleurd cement of kleur worden gedrukt. Dit wordt vervolgens gepolijst waardoor er een heel degelijk materiaal ontstaat. Vaak zijn de korrels van marmer, maar ze kunnen dus ook van andere soorten natuursteen zijn. Echt terrazzo is een vrij kostbaar materiaal, daarom wordt er voor badkamers ook regelmatig gekozen voor terrazzolook. Dit is een imitatie materiaal welke je vrijwel niet van het echte terrazzo kunt onderscheiden. Vaak wordt terrazzolook gemaakt van keramiek waar een print op wordt gedrukt. Zo kun je met ieder budget voor een badkamer met terrazzo kiezen.

De mogelijkheden voor terrazzo in de badkamer

Als je graag een badkamer met terrazzo of terrazzolook wil samenstellen zijn er verschillende opties. De meest voorkomende optie zijn terrazzolook tegels. Deze zijn er in verschillende prints, kleuren en afmetingen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de klassieke zwart witte terrazzotegels of kiezen voor een kleurrijkere versie. Daarnaast kun je het materiaal heel goed terug laten komen in de badkamer accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een terrazzolook tandenborstelbeker of een zeepplankje.

Combineren met andere kleuren en materialen

Omdat terrazzo er in best veel verschillende kleuren is, is het lastig te benoemen welke kleuren het beste met dit materiaal combineren. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een combinatie met een kleur die in jouw terrazzo terugkomt. Daarnaast is een combinatie met zwart, wit, grijs of beige altijd een goede keuze. Materialen waarmee terrazzo vaak gecombineerd wordt zijn voornamelijk houtlook en betonlook. Deze materialen hebben een wat neutralere uitstraling en hiermee zorg je ervoor dat de badkamer geen bont geheel wordt.

De badkamerstijlen met terrazzo

Terrazzo komt in verschillende badkamerstijlen terug. Vooral bij de klassieke stijl is dit materiaal een populaire keuze. Terrazzolook tegels worden bij deze stijl gecombineerd met kleurrijke decortegels, houtlook meubels en klassieke elementen zoals een bad op pootjes of goudkleurige kranen. Daarnaast zien we het materiaal veel voorkomen bij de kleurrijke badkamerstijl. Om deze stijl te creëren kun je bijvoorbeeld kiezen voor groene en terrazzolook tegels, een groen meubel, wit sanitair en mat zwarte accenten. En ook in de landelijke, retro en luxe badkamerstijl komt dit materiaal veel voor.

Laat je inspireren

Wil je graag meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe badkamer? Je kunt bij veel badkamerwinkels een inspiratiemagazine aanvragen. Daarin kun je vaak meer lezen over het assortiment en de laatste badkamertrends. Zo kun je thuis in alle rust alvast wat inspiratie opdoen voor je nieuwe badkamer. Je kunt daarnaast natuurlijk ook altijd een bezoek brengen aan een badkamerwinkel zodat je de mogelijkheden in het echt kunt bekijken.

Tiplijn