Autoverzekering in Assen ruim 13 procent goedkoper

Autoverzekering in Assen ruim 13 procent goedkoper

Inwoners van Assen die via Geld.nl een autoverzekering vergelijken, betalen in 2024 ruim 9 procent meer voor hun autoverzekering dan in 2023. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Autobezitters in Assen gaven in 2023 iets meer dan 67 euro per maand uit aan hun autoverzekering. Dat is in 2024 gestegen tot meer dan 73 euro per maand. Een verhoging van ruim 6 euro per maand, wat op jaarbasis neerkomt op bijna 74 euro meer.

Ondanks deze stijging betalen inwoners van Assen minder dan de doorsnee-Nederlander. In 2024 spendeert de gemiddelde Nederlander bijna 85 euro per maand aan zijn autoverzekering. Dat is ruim 13 procent meer dan wat inwoners van Assen betalen.

Autoverzekering Assen duurder door fors meer criminaliteit

De stijging van de autoverzekeringspremie in Assen komt voornamelijk door de sterk toegenomen criminaliteit. Uit cijfers van het CBS blijkt dat autovandalisme in Assen aanzienlijk is gestegen. In 2022 waren er 120 incidenten, maar in 2023 zijn dat er 275. Meer vandalisme zorgt voor een groter risico op schade. Verzekeraars rekenen dat door in de premie.

Autoverzekering Assen duurder dan gemiddelde in Drenthe

Daarnaast betalen inwoners van Assen meer voor hun autoverzekering dan het gemiddelde in de provincie Drenthe. De doorsnee autobezitter in Drenthe is in 2024 namelijk bijna 70 euro per maand kwijt aan zijn autoverzekering. Op jaarbasis betalen inwoners van Assen dus ruim 42 euro meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Drentenaar.

Dat de autoverzekering in Assen duurder is dan het gemiddelde in Drenthe komt, doordat Assen een van de drukste steden van de provincie Drenthe is. Hoe meer auto’s, hoe groter de kans op schade. Verzekeraars nemen ook dit mee in de premie.

Tip! Autoverzekering vergelijken op Geld.nl is een snelle en eenvoudige manier om de beste opties voor jouw auto te vinden. Dat maakt een autoverzekering afsluiten een stuk makkelijker!

Disclaimer: De vermelde statistieken over premies van autoverzekeringen in Assen gelden alleen voor inwoners van Assen die via Geld.nl autoverzekeringen hebben vergeleken.

Tiplijn