We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je stapt op de fiets, het lijkt een normale dag, en plotseling barst er een regenbui los. Voor je het weet, ben je doorweekt en verlang je naar droge kleren. Een goede regenjas is dan een absolute aanrader als je het ons vraagt. Tegenwoordig is een regenjas daarom ook veel meer dan alleen een simpel stuk stof om je droog te houden.

Je kunt je namelijk wel voorstellen dat er ook een hele hoop mensen zijn die deze jas niet alleen dragen om droog te blijven, maar er ook goed uit willen blijven zien. Vooral vrouwen vinden dit vaak belangrijk. Dat is ook de reden waarom het aanbod in de afgelopen jaren zo enorm is gegroeid, aangezien er ook steeds meer vraag is naar bepaalde kleuren en modellen.

Waarom een Regenjas?

Fietsen in de regen zonder de juiste kleding is gewoon niet prettig. Regenjassen zijn handig voor zowel fietsen als tijdens wandelen. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks op de fiets naar je werk gaat en zeiknat bent wanneer je er eindelijk bent. Dat is ook de reden waarom wij het aanraden om een goede regenjas te kopen. In het geval van kinderen zorgt het er ook voor dat ze lekker buiten kunnen blijven spelen, zelfs wanneer het regent. Handig is alleen wel om niet alleen een goede regenjas te kopen, maar ook te kijken naar een paar goede regenlaarzen voor kinderen, zodat ze zonder problemen in de waterplassen kunnen springen. Het enige waar je wel even naar moet kijken bij de kids, is dat de regenjas niet te lang is zodat de kids niet kunnen vallen wanneer ze rennen of fietsen.

Welke regenjassen zijn er allemaal?

De keuze is enorm, daarom is het goed om eens te kijken waar je allemaal uit kunt kiezen. Natuurlijk heb je ook per soort regenjas weer allerlei modellen, maar dat is weer een ander verhaal. Daarom hebben we ze nu voor je onderverdeeld in 3 verschillende categorieën om het wat overzichtelijker te maken voor je.

Parka’s

Parka's zijn lange, stoere jassen die vaak tot aan de knieën komen. Ze zijn gemaakt van waterdichte stoffen zoals gewaxte katoen of nylon en zijn perfect voor dagen waarop het weer écht tegenzit. Met een capuchon die je kunt afnemen en een verstelbare taille, bieden parka's niet alleen bescherming tegen de regen, maar zien ze er ook nog eens goed uit. Een parka is ideaal voor fietsen, maar ook als je na het fietsen nog een wandeling wilt maken in de regen.

Poncho

Wil je iets dat snel en makkelijk is? Dan is de poncho jouw beste vriend. Een poncho is eigenlijk een groot stuk stof met een gat voor je hoofd en beschermt je tegen de regen zonder dat je het gevoel hebt dat je een zware jas draagt. Hoewel poncho's misschien minder stijlvol lijken, zijn ze ontzettend praktisch. Ze zijn vooral handig op de fiets, omdat je hem makkelijk over je heen gooit en je spullen ook droog blijven. Online kun je een hele mooie en ook praktische regenponcho kopen die je niet alleen droog houdt, maar ook mooi is te combineren met de rest van je outfit.

Trenchcoat

Trenchcoats zijn lange, stijlvolle regenjassen die vooral bekendstaan om hun klassieke uitstraling. Deze jas is oorspronkelijk ontworpen voor soldaten, maar inmiddels is het een modeklassieker geworden. De trenchcoat is meestal waterdicht en heeft een riem om je taille mooi te accentueren. Hoewel hij wat chiquer oogt, doet de trenchcoat qua functionaliteit zeker niet onder voor andere regenjassen. Hij is perfect voor zowel een wandeling in de regen als een tochtje op de fiets.

Tiplijn