4 Tips voor een sportieve vakantie in de Ardennen

4 Tips voor een sportieve vakantie in de Ardennen

De Ardennen is een prachtige regio die bekend staat om zijn ruige natuur en uitdagende activiteiten. Of je nu een liefhebber bent van wandelen, mountainbiken, kajakken of klimmen, de Ardennen bieden volop mogelijkheden voor een sportieve vakantie.

In dit artikel geven we je 4 tips om optimaal te genieten van een actieve vakantie in deze mooie regio.

Verken de prachtige natuur tijdens een wandeling op de Lee Trail

Een van de beste manieren om de natuur van de Ardennen te ontdekken, is door een wandeling te maken op de Lee Trail. Dit langeafstandspad van zo'n 53 kilometer biedt uitzicht op bossen, rotsformaties en pittoreske dorpjes. De Lee Trail is onderdeel van de Escapardenne route door de Ardennen. De Lee Trail kun je in 3 dagen lopen. Dit is dus een ideale trektocht voor een weekend weg in de Ardennen. Je loopt deze route volledig door Luxemburg langs verschillende stukken spoor. Vergeet niet om stevige wandelschoenen en een goede kaart mee te nemen, zodat je optimaal kunt genieten van al het moois dat de Lee Trail te bieden heeft. Na een dag intensief wandelen kun je overnachten in een van de hotels die bij de prijs inbegrepen zitten als je een trektocht boekt. 

Ga mountainbiken door de heuvels en bossen van de Ardennen

Voor de avontuurlijke vakantieganger is mountainbiken een geweldige manier om de Ardennen te verkennen. Er zijn talloze routes te vinden die je langs steile hellingen, smalle bospaden en prachtige uitzichtpunten voeren. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde mountainbiker, er is voor ieder wat wils in de Ardennen. Je kunt je niveau namelijk afstemmen op de verschillende routes die er te vinden zijn door de Ardennen. Vergeet niet om je fiets goed te onderhouden en om voldoende water en snacks mee te nemen voor onderweg. Het fietsen door de Ardennen kan namelijk erg intensief zijn en je wilt niet voor verrassingen komen te staan. 

Ga kajakken op de rivieren van de Ardennen

Een vakantie in de Ardennen is niet compleet zonder een avontuurlijke kajaktocht op een van de vele rivieren die de regio doorkruisen. Of je nu een rustige peddelaar bent of een adrenaline junkie die van wild water houdt, er zijn genoeg mogelijkheden om te kajakken in de Ardennen. Verken de kronkelende Ourthe, de snelstromende Amblève of de schilderachtige Semois en geniet van de prachtige natuur om je heen. Vergeet niet om een waterdichte tas mee te nemen voor je waardevolle spullen en om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Zo ben je helemaal klaar voor een onvergetelijke dag op het water. Je kunt zelf een kano meenemen of een kano huren bij een verhuurbedrijf. Dit is extra makkelijk, omdat je daar wordt afgezet op het startpunt. 

Boek een trekking avontuur met Bookatrekking

Voor de avontuurlijke reiziger die graag de uitdaging aangaat, is een trekking avontuur in de Ardennen een absolute aanrader. Met Bookatrekking kun je kiezen uit verschillende trekkingroutes die je langs prachtige landschappen en verborgen schatten voeren. Het maakt niet uit of je nu een meerdaagse tocht wilt maken of liever een dagtocht onderneemt. Boek een trekking avontuur met Bookatrekking en laat je verrassen door de schoonheid en diversiteit van de Ardennen. Met een trektocht is alles tot in de puntjes geregeld en voor je uitgestippeld. Zo kun je volledig opgaan in de mooie natuur. 

Tiplijn