Maak je woning in Assen schoon in de zomer met deze tips

Maak je woning in Assen schoon in de zomer met deze tips

Wist je dat een schoon huis stress kan verminderen, allergieën kan verbeteren en je zelfs kan helpen om af te vallen? De voordelen van een schoon huis in Assen gaan veel verder dan alleen het uiterlijk.

Een gelukkig huis leidt tot een gelukkig leven. Wil je weten hoe je je schoonmaakroutine in de zomer kunt revolutioneren? Lees verder voor 7 tips van experts. 

  1. Geef prioriteit aan grote klusjes 

Hoewel iedereen ernaar zou moeten streven een vlekkeloos huis te hebben, zijn sommige klusjes belangrijker dan andere. Voor je gezondheid en de uitstraling van je huis, moet je je eerst richten op het aanpakken van de grootste klusjes. Nadat je die hebt aangepakt, zullen je kleinere klusjes minder intimiderend aanvoelen. Wassen, afwassen, stofzuigen, vegen en rommel opruimen zijn taken die het vaakst gedaan moeten worden. Andere taken zoals het afstoffen en ontsmetten van de badkamer en keuken kunnen een keer per week gedaan worden. Je kunt wegkomen met een paar keer per jaar een grondige schoonmaak.

 

  1. Ga kamer voor kamer

Een van de beste schoonmaaktips is om eerst de rommel aan te pakken. Het opruimen van één kamer per dag zou niet te lang moeten duren, maar het kan een grote invloed hebben op hoe je leefruimte aanvoelt. Nadat je de rommel hebt opgeruimd, voelt je huis veel minder claustrofobisch aan. 

 

  1. Maak een schema

Als je een groot huis hebt om schoon te maken, kun je je snel overweldigd voelen en niet weten waar je moet beginnen. Neem de tijd om een ​​schema te maken waarin je al je klusjes gelijkmatig verdeelt over verschillende dagen van de week. Als je kleinere taken hebt om te doen, kun je je veel gemotiveerder voelen om schoon te maken.

 

  1. Beloon jezelf

Heb je moeite om je aan je schoonmaakschema te houden? Geef jezelf iets leuks om naar uit te kijken als beloning voor je harde werk. Als je weet dat er licht is aan het einde van de tunnel, zullen je klusjes draaglijker aanvoelen.

 

  1. Gebruik de juiste hulpmiddelen

Schoonmaken hoeft niet zo arbeidsintensief te zijn als je de juiste tools bij de hand hebt. In plaats van schrobben, gebruik je een schoonmaakmiddel dat vuil afbreekt terwijl het zit. In plaats van een kleine stofdoek, gebruik je een Swiffer om meer oppervlak te bedekken en stof vast te houden terwijl je veegt. Ook een telescopische ladder kan handig zijn, vooral als je de buitenkant van je huis wilt reinigen. 

 

  1. Ga van boven naar beneden

Heb je ooit de vloer geveegd en daarna je aanrecht geveegd om er vervolgens achter te komen dat je vloer weer vies was? Hoewel het misschien voor de hand liggend klinkt, maken veel mensen zichzelf meer werk door in de verkeerde volgorde schoon te maken. De beste manier om schoon te maken is van boven naar beneden, zodat je nooit een plekje mist. Gebruik voor de hoge plekken kamersteigers

 

  1. Schakel professionele hulp in

Het leven stopt niet voor iedereen, en dat betekent ook dat rommel dat niet doet. Als je moeite hebt om je klusjes bij te houden, laat professionals het werk dan goed voor je doen. Een schoonmaakdienst inhuren is een stuk betaalbaarder dan je misschien denkt. Als je rekening houdt met de tijd, de verschillende middelen die je voor elke taak nodig hebt en je eigen geluk, kan professionele hulp de meest betaalbare en handige optie voor je zijn.

Tiplijn