Pien van der Vegt wint Asser finale van nationale voorleeswedstrijd

Pien van der Vegt wint Asser finale van nationale voorleeswedstrijd

Donderdag 1 april werd Pien van der Vegt van CKC de Kloostertuin de winnaar van de Asser Voorleeswedstrijd. Zij las voor uit het boek De GVR  van Roald Dahl. Deze ronde van de Voorleeswedstrijd, georganiseerd door DNK, vond in deze bijzondere omstandigheden voor de tweede keer online plaats. Ook het publiek mocht dit jaar weer stemmen op hun favoriet. Degene met de meeste online-stemmen is Benjamin Schoonbeek van GBS DE Parel, hij gaat ervandoor met de publieksprijs.

De Asser ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd is in deze bijzondere omstandigheden online georganiseerd. 11 kinderen van verschillende Asser basisscholen lazen op video voor uit hun favoriete boek en streden om de titel Asser Voorleeskampioen . De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 uit het basisonderwijs.

Een deskundige jury heeft de filmpjes beoordeeld op o.a. leestempo, stemgebruik, verstaanbaarheid en fragmentkeuze. Om de voorleeswedstrijd iets extra s mee te geven is er naast de juryprijs ook een publieksprijs. Het publiek kon via de online kanalen van DNK stemmen op hun favoriete voorlezer.

En er zijn twee winnaars gekozen! Het publiek heeft massaal gestemd en ook de jury is unaniem tot een keuze gekomen. Pien van der Vegt van CKC de Kloostertuin is de Asser Voorleeskampioen 2021 geworden. De publiekswinnaar is Benjamin Schoonbeek van GBS de Parel geworden, hij las voor uit Zwerftochten door ons land  en kreeg 249 van de totaal 1194 stemmen.

De video met de uitslag van de Asser Voorleeswedstrijd is hieronder te bekijken.

De Nieuwe Kolk
Tiplijn