Oproep Jagersvereniging: Raak jonge, wilde dieren niet aan

Oproep Jagersvereniging: Raak jonge, wilde dieren niet aan

Het is lente. Dat betekent dat veel wilde dieren weer jongen krijgen. De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging recreanten op om jonge, wilde dieren niet aan te raken en de honden aan de lijn te houden. Ook is het belangrijk, volgens het KNJ dat men de kat in deze periode binnen houdt.

De wilde dieren die deze periode geboren worden zijn voor de hond makkelijk op te sporen. Als de hond losloopt kan er niet worden voorkomen dat de viervoeter een jong wild dier grijpt. Ook is het belangrijk dat men de jonge dieren niet aanraakt. Wanneer men een wild dier aanraakt kan dat ertoe leiden dat het moederdier haar jong verstoot, aldus de vereniging.

Ook voor de kat een makkelijke prooi
Ook katten vormen een gevaar voor jonge dieren. Katten die buiten lopen, volgen hun jachtinstinct en vangen inheemse diersoorten. Jagersvereniging: Hoeveel prooien een kat vangt is afhankelijk van de tijd die ze buiten rondbrengen. Voor alle huiskatten en verwilderde huiskatten samen wordt geschat dat ze in Nederland jaarlijks minstens 100 miljoen prooien doden en een onbekend aantal dieren verwonden, waaronder weidevogels. Daarom is het van belang dat kattenbezitters hun kat binnen houden tijdens de broedperiode en zoogtijd.

Voor meer informatie over de campagne, klik hier.

Pixabay
Tiplijn