Nieuw in Assen: Laat-je-verrassen-wandeling

Nieuw in Assen: Laat-je-verrassen-wandeling

Mensen die in deze tijd meer contacten willen én het leuk vinden om samen te wandelen kunnen dat nu doen door zich aan te melden voor de laat-je-verrassen-wandeling.

We merken dat deze coronatijd lang duurt en steeds moeilijker wordt om vol te houden , vertelt Anne Gietema, samen met stadspredikant Bert Altena initiatiefnemer van de laat-je-verrassen-wandelingen. Dat geldt vooral voor mensen die contacten missen. Vaak is het lastig om zelf nieuwe ontmoetingen te organiseren. Daar gaan wij met de laat-je-verrassen-wandelingen een handje bij helpen. 

Hoe het werkt
Mensen kunnen zich aanmelden via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en worden vervolgens gekoppeld aan een andere wandelaar. Bert Altena: We hebben al een groep enthousiaste wandelaars bereid gevonden om mee te doen. Na aanmelding wordt je door één van hen benaderd om een afspraak te maken.  De wandelingen worden gehouden in het Asser Bos. Daar zijn diverse routes van maximaal een uur duren en starten allemaal bij het Duurzaamheidscentrum. Onderweg kun je het bijvoorbeeld over de omgeving hebben, maar het mooie van wandelen is ook dat je soms even niks hoeft te zeggen, dat je verrast wordt door een gedachte of door een vraag of opmerking van de ander. 

Prettig én veilig
Meedoen staat open voor iedereen, is gratis en zonder enige verplichting. Je kunt ook uiteraard ook vaker een gezamenlijke wandeling maken. De laat-je-verrassen-wandelingen worden vooralsnog georganiseerd tot 21 juni. Altena en Gietema hopen met dit initiatief dat samen wandelen in het bos een veilige en prettige onderbreking wordt van de week. Gietema: Zeker als binnenkort de lente begint is het bijzonder om de geuren en de kleuren van het bos te ervaren. 

Maurice Vos
Tiplijn