Operaties Wilhelmina Ziekenhuis uitgesteld door toename covid-patiënten

Operaties Wilhelmina Ziekenhuis uitgesteld door toename covid-patiënten

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen heeft voor zeker twee weken operaties moeten uitstellen vanwege de stijging van het aantal covid-patiënten.

Want ook in het Noorden is het aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen sterk toegenomen. Het gevolg daarvan is dat er meer ziekenhuisbedden nodig zijn voor Covid-patiënten. In overleg met het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding hebben we daarom besloten om in ieder geval de komende twee weken in het WZA minder operaties te gaan doen, aldus het ziekenhuis.

Het ziekenhuis realiseert dat het voor de patiënten vervelend is, vooral patiënten die al langere tijd wachten op een operatie. WZA: Per patiënt bekijken we zorgvuldig of een operatie kan worden uitgesteld. Spoed en semi-spoedoperaties (waaronder operaties vanwege kanker) gaan in ieder geval gewoon door. Dit geldt ook voor operaties bij kinderen.

Alle patiënten die de komende twee weken een afspraak hebben voor een operatie, worden gebeld. Patiënten van wie de operatie niét doorgaat en patiënten van de operatie wél doorgaat, krijgen een telefoontje.

Tiplijn