Assen opent meldpunt kinderopvangtoeslagaffaire

Assen opent meldpunt kinderopvangtoeslagaffaire

De gemeente Assen heeft een speciaal meldpunt ingericht voor inwoners die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst.

Zij kunnen hier terecht voor hulp bij eventuele (financiële) problemen. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen door de affaire. Maar dat is niet altijd genoeg. Daarom biedt de gemeente ondersteuning.

Het meldpunt is bereikbaar via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op basis van de contactgegevens in de mail neemt een medewerker van het Werkplein Drentsche Aa zo spoedig mogelijk contact op en zorgt dat de gedupeerde op de juiste plek terecht komt voor de ondersteuning die nodig is. Het kan bijvoorbeeld gaan om hulp rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Wie zijn gedupeerd?
Het gaat om inwoners van wie de kinderopvangtoeslag onterecht is stopgezet tussen 2005 en 2019. Het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst kan aangeven of iemand inderdaad tot deze doelgroep behoort. Het team is gratis bereikbaar op tel. 0800 2 358 358.

Tiplijn