PLOP: Wijziging parkeersysteem pakt niet goed uit voor ondernemers

PLOP: Wijziging parkeersysteem pakt niet goed uit voor ondernemers

In de schil rond het centrum van Assen bestaat het zogenaamde vergunning parkeren. Het college heeft besloten het parkeerbeleid per 1 januari 2021 te wijzigen en betaald parkeren in te voeren. De bezoekerspas gaat verdwijnen. Dit pakt nadelig uit voor ondernemers.

Bezoekerspas
Door nu betaald parkeren in te voeren in deze zones ontstaan er problemen. Bewoners en ondernemers worden in de huidige situatie al regelmatig geconfronteerd worden met een tekort aan parkeergelegenheid,  zegt woordvoerder Kees Boonzaaijer van Stadspartij PLOP. Niet alleen de bewoners hebben zich georganiseerd tegen deze wijziging van het parkeerbeleid, maar ook de ondernemers. Bij invoering van het vergunningenbeleid werd bewoners en ondernemers de mogelijkheid geboden gebruik te maken van bezoekerspassen.

Bezoekerspassen
Voor de ondernemers waren dit papieren bezoekerspassen waarin werd toegestaan te parkeren in de vergunningenzone. Maar ook deze papierenontheffing wordt in het kader van de digitalisering per 1 januari a.s. opgeheven. Volgens ons is er geen directe aanleiding, bijvoorbeeld de noodzaak voor een goede gemeentelijke bedrijfsvoering, om de papieren bezoekersvergunning in te trekken,  zegt een geïrriteerde Boonzaaijer.

Papier in plaats van digitaal
Een paar ondernemers aan de Vaart NZ heeft al contact opgenomen met de PLOP-fractie om hun beklag te doen. Wij zijn dan ook van mening dat het college die papieren bezoekersvergunning gewoon moet handhaven.  Volgens PLOP zadelt het de ondernemers in deze moeilijke coronacisis op met nog meer problemen.

Tekst: Bernie Wiegman, raadsverslaggever OmroepAssen

Tiplijn