Korte film van jonge noordelijke filmmakers in première

Korte film van jonge noordelijke filmmakers in première

De film die jonge filmmakers uit het noorden afgelopen zomer maakten, gaat op 17 december in première. Dit heeft de initiatiefnemer Reinout Hellenthal vrijdag bekend gemaakt.

Ondanks de coronacrisis lukt het afgelopen zomer om met beginnende filmmakers uit het noorden een film te maken in Drenthe. De rollen voor de korte film met als titel Melanie zijn weggelegd voor actrice in opleiding Sam Boekaar en theaterregisseur en actrice Lies van de Wiel.

Het verhaal gaat over de 18-jarige Melanie die na een tijdje in een jeugdtehuis te zijn opgenomen, weer thuis gaat wonen waar de verslechterde band met haar moeder weer geheeld moet worden. Alle opnames van de film vonden plaats in Assen.

Met de film wordt door jongeren een bijdrage geleverd aan talentontwikkeling in Drenthe en hoopt Reinout Hellenthal de culturele sector in coronatijd een hart onder de riem te steken.

Melanie gaat 17 december besloten in première. Het is de bedoeling dat de film uiteindelijk te zien zal zijn op diverse filmfestivals.

Matthias Leemhuis/Hellenthal Studios
Tiplijn