Locatie Quintus erkent als Olympiadeschool

Locatie Quintus erkent als Olympiadeschool

Met ingang van dit schooljaar is de locatie Quintus van het Dr. Nassau College een officieel erkende olympiadeschool. Dit keurmerk wordt toegekend door SLO (Stichting Leerplan Ontwikkeling) aan scholen die door structureel mee te doen aan Olympiades laten zien dat zij extra aandacht hebben voor talentontwikkeling in onder andere het bètaonderwijs.

Ralf Buiter (directeur locatie Quintus) vertelt: op onze school staat talentontwikkeling van onze leerlingen centraal. Daarom nemen wij deel aan olympiades. Dit zijn landelijke wedstrijden voor havo- en vwo-scholieren op het gebied van bijvoorbeeld scheikunde, natuurkunde, biologie, wiskunde en aardrijkskunde. Wij stimuleren onze leerlingen in de bovenbouw deel te nemen aan deze wedstrijden. Leerlingen die meedoen aan een olympiade krijgen de gelegenheid om zich extra goed te verdiepen in het betreffende vak. Vervolgens kunnen zij hun talenten in de olympiade laten zien en steeds een ronde verder komen. Regelmatig dringen één of meer leerlingen door tot de landelijke finales. 

Olympiadekeurmerk
Het olympiadekeurmerk toont aan dat de olympiades op onze school breed gedragen worden en niet afhankelijk zijn van één docent.

Tiplijn