De Bonte Wever kleurt rood tijdens night of live

De Bonte Wever kleurt rood tijdens night of live

In de nacht van 25 op 26 augustus kleurt het event- en congrescentrum van De Bonte Wever Assen rood tijdens Night of Live.

Tijdens deze landelijke campagne lichten eventprofessionals zoals evenementenlocaties, event-organisatoren, festivalorganisatoren, cateraars, licht- en geluidsbedrijven, interieur- en decoratie-experts en entertainment-bedrijven hun bedrijfsgebouwen rood uit om met een duidelijk en brandend signaal te laten zien hoe omvangrijk en dramatisch de situatie van de evenementenindustrie als gevolg van COVID-19 daadwerkelijk is.

Ook de agenda van zowel de particuliere als de zakelijke evenementen van De Bonte Wever is sinds maart compleet leeg geveegd. Slechts enkele evenementen vinden komende tijd plaats met behulp van vele maatregelen en zeer beperkte capaciteit waardoor deze lang niet rendabel zijn. Dit heeft uiteraard niet alleen effect op De Bonte Wever als locatie zelf, maar ook op de vele partners en toeleveranciers waaronder licht- en geluidsbedrijven, zoals het Assense D.I.A. Licht & Geluid. D.I.A. zal 25 augustus de techniek verzorgen waarmee het complex aan de Europaweg-zijde zal worden uitgelicht.

De evenementenindustrie staat op de rode lijst met daarop alle acuut bedreigde industrieën van Nederland. Ze was de eerste die in de crisis terechtkwam en de ondernemers binnen deze branche zullen de laatsten zijn die hier op een dag weer uitkomen. In tegenstelling tot andere industrieën kan de verloren omzet onmogelijk worden ingehaald, zelfs niet wanneer de crisis tot het verleden behoort. De evenementenindustrie, is miljarden waard en er zijn tienduizenden professionals werkzaam in deze sector. De sector als geheel vreest zelfs dat de culturele diversiteit van ons land ernstig lijdt onder de huidige maatregelen en ziet de toekomst allesbehalve zonnig in. Concerten, festivals, bedrijfsevenementen en beurzen trekken jaarlijks tientallen miljoenen bezoekers naar Nederland en is een van de katalysatoren van de Nederlandse economie.

Voordat de crisis begon wist De Bonte Wever jaarlijks zo n 900.000 bezoekers te trekken. De evenementen en bijeenkomsten zorgden voor een aanzienlijk deel in dit aantal. Het wegvallen hiervan en de beperkte capaciteit van de overige takken waarmee De Bonte Wever momenteel genoodzaakt is te werken door alle richtlijnen en maatregelen, zal ongetwijfeld een groot effect hebben op de stad, haar regio en vele partners en toeleveranciers.

Maurice Vos
Tiplijn