PLOP en PvdA stellen vragen over vervuiling Mercuriushof

PLOP en PvdA stellen vragen over vervuiling Mercuriushof

Op de hoek van Het Kanaal en de Venestraat bevond zich tot eind jaren 60 van de vorige eeuw de vuilstort van de gemeente Assen. Dat de bewoners van de net opgeleverde nieuwbouw Mercuriushof in dat gebied last hebben van vervuilde grond, zal geboren en getogen Assenaren dan ook niet echt verbazen.

Kees Boonzaaijer van Stadspartij PLOP en Luc Rengers van de PvdA fractie zijn raadsleden met een grote kennis over het verleden van Assen. Na de berichten in het DvhN over vervuilde grond in het project Mercuriushof hebben zij zich met vragen tot het college gericht.

Verantwoordelijkheid
De gemeente is op de hoogte van het verleden van het gebied. Boonzaaijer en Rengers vragen zich af wie verantwoordelijk is, de gemeente of de aannemer. De vragen stellers gaan ervan uit dat er een schone-grond-verklaring  is afgegeven en willen weten of RUD (milieutoezicht) hier een rol in heeft gespeeld. En in hoeverre heeft de gemeente als toezichthouder gefaald?

Ontzorgen
Wat doet het College om de bewoners te ontzorgen en op welke wijze en welk moment heeft het College druk uitgeoefend op Geveke Bouw? In hoeverre voelt het college zich verplicht haar verantwoording te nemen en een soort van mediatorrol op zich te nemen. Zo maak je je als gemeente sterk voor deze groep gedupeerde inwoners van onze stad.

Rengers en Boonzaaijer zien hier dus een taak voor de gemeente, maar ziet het college dat ook zo?

Tekst: Bernie Wiegman, raadsverslaggever OmroepAssen

Tiplijn