Digitale raadsvergadering probleemloos verlopen en nieuwe raadsgriffier geïnstalleerd

Digitale raadsvergadering probleemloos verlopen en nieuwe raadsgriffier geïnstalleerd

Het was donderdag een bijzonder raadsvergadering. Het namelijk een digitale vergadering waaraan alle 33 raadsleden deelnamen. Een vergadering die probleemloos verliep.

Het is algemeen bekend, grote bijeenkomsten zijn verboden en daaronder vallen ook de raadsvergaderingen. Maar dankzij de moderne techniek kan er via videoverbindingen toch vergaderd worden. En dat verliep gisteravond onder voorzitterschap van burgemeester Marco Out probleemloos.

Nieuwe griffier
Het installeren van nieuwe raadsleden of medewerkers is ook altijd een feestelijke gebeurtenis, met veel bloemen en handen schudden. Donderdagavond werd de nieuwe raadsgriffier geïnstalleerd, omdat de huidige griffier, mw. Inge Rozema, per 1 mei ontslag heeft genomen. Na een sollicitatie procedure werd de huidige plaatsvervangend griffier, Johan de Jonge, door de werkgeverscommissie van de gemeenteraad, voorgedragen als de nieuwe raadsgriffier.

Normaal wordt over personen altijd gestemd met stembriefjes, maar nu vroeg voorzitter Marco Out, of er een stemming gewenst was. Dat was niet het geval en zo werd de Jonge unaniem benoemd tot de nieuwe raadsgriffier in een digitale raadsvergadering. De installatie werd afgerond door het overhandigen aan boeket bloemen.

Tekst: Bernie Wiegman, raadsverslaggever OmroepAssen

Tiplijn