Hulpmiddelencentrum is failliet verklaard

Hulpmiddelencentrum is failliet verklaard

De Rechtbank heeft op 3 april het faillissement van Hulpmiddelencentrum uitgesproken. Ondanks het harde werk en inspanningen van alle partijen was een faillissement niet te voorkomen.

De Rechtbank heeft twee curatoren aangesteld. Zij vinden dat de dienstverlening van het Hulpmiddelencentrum niet in gevaar mag komen. Daarom wordt er, ondanks het faillissement, in beperkte mate doorgewerkt op alle locaties in het land, binnen de mogelijkheden die er zijn.

Aanpassingen aan voorzieningen of nieuwe leveringen zijn niet meer mogelijk. En alleen wanneer de veiligheid van de voorziening of de gebruiker in het geding is, wordt er nog onderhoud uitgevoerd.

De curatoren gaan op zoek naar nieuwe leverancier in overleg met de gemeente Assen. De curatoren willen zo spoedig mogelijk de dienstverlening van Hulpmiddelencentrum overdragen aan een andere leverancier. Zij doen dit in overleg met de gemeente.

Gebruiken hoeven de hulpmiddel dan ook niet in te leveren. Via de gemeente ontvangen gebruikers bericht wie de nieuwe leverancier is en bij wie zij straks terecht kunnen met vragen over service en reparatie. Tot die tijd mogen zij gewoon Hulpmiddelencentrum blijven benaderen voor reparaties die spoed hebben.

Erik Smit
Tiplijn