Gesprongen waterleiding zorgt voor forse overlast in Wilhelmina Ziekenhuis in Assen

Gesprongen waterleiding zorgt voor forse overlast in Wilhelmina Ziekenhuis in Assen

Woensdagochtend om 4.30 uur is er een waterleiding gesprongen op de eerste verdieping van het WZA. Dat heeft voor forse wateroverlast gezorgd.

De spoedeisende hulp is een aantal uren buiten dienst geweest. De gesprongen leiding is inmiddels dichtgemaakt en de lekkage gestopt.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse waardoor er snel acties ondernomen konden worden. De waterleiding is intussen gerepareerd. De meeste ruimtes zijn weer droog, schoon en in gebruik. Patiënten zullen er vandaag nauwelijks hinder van ondervinden. Enkele looproutes zijn aangepast en de wachtruimte van de spoedeisende hulp en de huisartsenpost is verplaatst. Dit staat allemaal duidelijk aangegeven voor patiënten.

Veilig
Om de veiligheid van de patiënten, bezoekers en personeel te garanderen heeft het WZA het geldende veiligheidsprotocol in werking gesteld. In het WZA vindt elk uur afstemming plaats over de noodzakelijke acties. Zo zijn de ambulancedienst en huisartsenorganisaties in de regio geïnformeerd, en is de schoonmaakdienst ingezet om de betrokken afdelingen schoon te maken.

Tiplijn