Assen heeft vrijdag een flinke bui op de kop gehad, maar op sommige plaatsen kon het regenwater niet snel genoeg worden afgevoerd en bleef water op de wegen staan. Wat soms tot gevaarlijke situatie kon leiden.
Al dat water kan niet snel genoeg door het riool worden verplaatst en het hemelwater gaat zoveel als mogelijk terug de vijvers in. Niet overal is het riool zo breed dat het hoosbuien aan kan en de bodem kan intrekken. De gemeente heeft op bepaalde plekken noodovergangen waar het water tijdelijk geloosd kan worden.
Pompen of verzuipen
Het waterniveau in Assen verloopt nogal, Kloosterveen ligt het hoogst maar in andere wijken moet het water vaak doorgepompt worden met mechanische pompen. Alleen die kunnen niet al het water snel verplaatsen. Verder zijn de vijvers soms vol gegroeid met waterplanten en is er geen ruimte genoeg bij de afvoeren of overlopen naar de volgende vijvers. De gemeente Assen heeft voor alle vijvers in Assen een overloopsysteem.
Leuke beelden of fotos
Stuur uw fotos in via facebook.com/assenstad of via ons WhatsApp-tiplijn 0637456090.
inmiddels een rivier voor het huis #wolkbreuk #assen #marsdijk pic.twitter.com/vPbxex6cAN
— Eelco Zwart (@EelcoZwart) 12 juli 2019
De situatie nu in #Marsdijk #Assen #noodweer #onweer #wolkbreuk #wateroverlast pic.twitter.com/OQll5bM5k1
— Eelco Zwart (@EelcoZwart) 12 juli 2019
Severe weather in the Dutch city of Assen a huge rainstorm appeared out of know where and flooded everything Ø<ÝóØ<Ýñ #Nederland #ƒwQp #Netherlands #severeweather #Drenthe #Assen #rainstorm #Thunderstorms #climatechange pic.twitter.com/voRn9G3kpY
— boppinmule (@boppinmule) 12 juli 2019
BMW power #noodweer #assen #marsdijk pic.twitter.com/B1h16DwwmX
— Johan van Dijk (@johvd) 12 juli 2019