Programma openingsweekend Sprezzatura in Assen

Programma openingsweekend Sprezzatura in Assen

Dit weekend is de openingsweekend van de tentoonstelling van Sprezzatura. Ook wordt de Rialtobrug op de Kop van de Vaart onthuld.

Van 2 juni tot en met 3 november schitteren meer dan zeventig Italiaanse meesterwerken in de tentoonstelling Sprezzatura  Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) van het Drents Museum. Niet alleen het Drents Museum, maar de hele Asser binnenstad ademt vanaf 2 juni vijf maanden lang Italië. Vaart in Assen organiseert in samenwerking met het Drents Museum en andere betrokkenen in de binnenstad allerlei evenementen en acties, waaronder een feestelijk openingsweekend met de onthulling van de Asser Rialtobrug.

Programma openingsweekend Sprezzatura
Op zondag 2 juni opent de tentoonstelling voor publiek en wordt de Rialtobrug op de Kop van de Vaart onthuld. Vanaf 11.00 uur wordt de binnenstad van Assen met muziek en theater in Italiaanse sferen gebracht:

11.00  13.00 uur
Puellae Strijkkwartet, Romeo & Julia op Stelten (Straattheater),De Italianen (Straattheater). Locatie: Jacob Cramerplein (ingang Drents Museum)

13.00  13.15 uur
Onder begeleiding van muziek en theater lopen we in processie naar de Rialtobrug: van Jacob Cramerplein (ingang Drents Museum) naar de Kop van de Vaart

De onthulling van de Asser Rialtobrug is tussen 13:20 en 13:50 uur.

Tiplijn