Leerlingen Vincent van Gogh Salland klaar voor de expositie Sprezzatura

Leerlingen Vincent van Gogh Salland klaar voor de expositie Sprezzatura

De leerlingen van CS Vincent van Gogh locatie Salland kunnen niet wachten tot de opening van de expositie Sprezzatura.

De afgelopen weken hebben zo n 30 creatieve leerlingen ontzettend hard gewerkt aan verschillende projecten met betrekking tot de verwachte expositie.

Kunstdocente Karin Kingma stelt zichzelf ten doel haar leerlingen deelgenoot te maken van belangrijke kunst- en cultuuractiviteiten in Assen en omstreken. Zo heeft u wellicht al eerder leerlingen voorbij zien komen met een mega bot voor onze Mannes of heeft u ze acte de présence zien geven bij Kunst aan de Vaart.

Deze keer is het Viva Italia in optima forma. Niet alleen onder schooltijd, maar ook in de vrije uren wordt er op school gewerkt aan Sprezzatura- objecten/ De toren van Pisa heeft er inmiddels een kleine broer - maar toch 3 meter - bij dankzij de bovenbouw-leerlingen die de afgelopen weken hieraan hebben gewerkt.

Geen marmer maar kleurrijk plexiglas, met dank aan Destic kunststoffen, siert de toren die vanaf begin juni in de hal van DNK te zien is. Dat Italië onlosmakelijk verbonden is met de mode-industrie laten de leerlingen van de onderbouw zien. Van kosteloos materiaal is er in de stijl van bekende Italiaanse ontwerpers kleding gemaakt. Deze kostuums worden tijdens het openingsweekend door de leerlingen als living doll  gepresenteerd.

Decokay heeft voor de juiste materialen gezorgd om de living dolls  van smaakvolle verpakkingsdozen te voorzien. Omdat deze dozen al kunstwerken op zich zijn, zullen ze na het openingsweekend geëxposeerd worden in verschillende leegstaande panden. De kleding is in september nogmaals te zien tijdens een modeshow. Uiteraard wordt het gehele project Sprezzetura  afgesloten met een bezoek aan de expositie. Voor de bovenbouw leerlingen is dit project helemaal speciaal: zij zullen begin juli tijdens hun culturele werkweek in Italië oog in oog staan met de echte toren van Pisa.

Lammert Aling
Tiplijn