Sinds kort hangt de binnenstad van Assen vol met wasgoed.

De volle waslijnen zijn een verwijzing naar de sfeervolle straten van Napels. Dit vanwege de tentoonstelling in het Drents Museum.

Assen krijgt eigen Rialtobrug
Vanaf 2 juni staat er op de Kop van de Vaart een kunstwerk dat geïnspireerd is op de beroemde brug in Venetië. Dit als opvallende blikvanger voor Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910), de nieuwe tentoonstelling die van 2 juni t/m 3 november te zien is in het Drents Museum. Over de Assense Rialtobrug kan straks echt gelopen worden. Ook komt er in de Vaart een Italiaanse aanlegsteiger voor gondels en kunnen er lovelocks aan de brug worden bevestigd. De feestelijke onthulling van de brug vindt plaats op zondag 2 juni en is voor iedereen gratis toegankelijk. Bedenker van de brug is Assenaar Steve Ellis, die eerder al betrokken was bij WintersAssen

Vijftig jaar virtuose Italiaanse schilderkunst in Sprezzatura
Van 2 juni tot en met 3 november 2019 schitteren meer dan zeventig Italiaanse meesterwerken in de tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum in Assen. In de tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) staat het werk centraal van maar liefst veertig schilders uit heel Italië, zoals Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi, Giovanni Segantini, Giacomo Favretto en Giuseppe Pellizza. Het Drents Museum laat het Nederlandse publiek kennismaken met de ongekende kwaliteit en schoonheid van de Italiaanse 19de-eeuwse schilderkunst. De schilderijen zijn voornamelijk afkomstig uit prominente Italiaanse museale collecties, waaronder het Uffizi Museum in Florence. Een groot deel is niet eerder in Nederland te zien geweest.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn