Daar besteedden zij aandacht aan de geschiedenis van de stoottroepen. Ook zetten zij de vrijwilligers van het museum in het zonnetje.
Staatssecretaris Visser en kandidaat Groothuis hadden een taart meegebracht voor de vrijwilligers. Een museum zoals dit is belangrijk voor de geschiedenis van het regiment. Ook bij de Stoottroepen zijn verliezen geleden. Mensen die zich voor Nederland hebben ingezet. Dankzij deze vrijwilligers blijft de herinnering aan die mensen en dit regiment levend. Binnen het museum is een aparte kamer, waarin de namen en afbeeldingen van alle gesneuvelde stoottroepen zijn vermeld. Het brengt je van een museumbezoekje hard terug in de realiteit.
Kandidaat Europarlementariër voor de VVD en Defensie medewerker Bart Groothuis: Het is een eer dit prachtige museum te bezoeken met de staatssecretaris. Ik heb als Defensiemedewerker meerdere militaire missies ondersteund, zowel in EU- als in NAVO-verband. Straks in het Europees Parlement wil ik me sterk maken voor een veilig Europees continent. De EU kan de NAVO beter laten functioneren, bijvoorbeeld door vlekkeloos militair transport, maar ook goede Europese samenwerking en inkoop van materieel maakt ons samen sterker .
Een van de vrijwilligers gaf aan dat de stoottroepen een van de jongste regimenten van onze strijdkrachten is. Desalniettemin is het bij vele naoorlogse acties betrokken geweest waaraan Nederland heeft deelgenomen: de politionele acties in onder andere Bosnië, Afghanistan en Irak. Het Stoottroepenmuseum is als verborgen parel in Assen gewijd aan al deze acties en is tot stand gekomen door schenkingen.
Het stoottroepenmuseum is op woensdag en donderdag tussen 13.00 en 16.00 te bezoeken en op vrijdag tussen 13.00 en 17.00.