Popronde op donderdag 17 oktober in Assen

Popronde op donderdag 17 oktober in Assen

Rondreizend festival trapt af op 12 september, en doet op 17 oktober Assen aan. Doetinchem wordt toegevoegd aan het tourschema, dat eindigt op 30 november in de Melkweg in Amsterdam. De selectie voor Popronde 2019 wordt op 30 april bekendgemaakt via 3FM.

De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, maakte vandaag de data voor de editie van 2019 bekend. Van 12 september tot en met 30 november tourt de karavaan met talentvolle artiesten door het hele land. Op 17 oktober 2019 zal het festival de cafés, podia, galeries en kerken in Assen weer overnemen, en omtoveren tot festivalterrein. Vorig jaar deden er in Assen 12 locaties mee en traden er 17 acts op.

De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten die ertoe gaan doen . Nu grote namen als Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN, Jeangu Macrooy, EUT en Chef Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden in je favoriete kroeg in jouw eigen stad!

Bekendmaking selectie
De selectie voor Popronde 2019 wordt op dinsdag 30 april bekendgemaakt, in een drie uur durende uitzending van 3voor12 radio op 3FM. Deze uitzending zal volledig in het teken van Popronde staan, met acts die live in de studio spelen en enkel muziek van (oud-) Popronde deelnemers in de ether, tussen 21.00u en 00.00u.

De selectie voor Popronde 2019 is gemaakt door een selectiecommissie die dit jaar werd uitgebreid naar bijna 150 sleutelpersonen uit de Nederlandse muzieksector. Onder andere Elianne Weijers (Zwarte Cross/De Pul), Conchitta Bottse (Paard), Ruud Lemmen (013) en Michiel Veenstra (KINK FM) hielpen dit jaar de selectie vorm te geven.

Tiplijn