Drenthe College krijgt goed op inspectieoordeel onderwijs

Drenthe College krijgt goed op inspectieoordeel onderwijs

Bij het recent uitgevoerde Inspectieonderzoek bij Drenthe College kreeg het onderwijs binnen de opleiding verpleegkunde in de regio Assen het oordeel goed .

Docenten, medewerkers en studenten zijn ontzettend trots op dit onderzoeksresultaat aangezien dit predicaat de hoogste haalbare waardering is. Na de recente top 10 notering in de lijst van de studiekeuzegids is dit opnieuw een bevestiging dat het met de onderwijskwaliteit goed zit bij DC. Dit was een goede reden voor een klein feestje met medewerkers en studenten.

De Inspectie is in haar voorlopige rapportage met name enthousiast over de kwaliteitsaspecten kwaliteitscultuur , "examinering" en verantwoording en dialoog . Dit toont aan dat het team in staat is gebleken om het onderwijs op een hoog niveau aan te bieden en voortdurend te verbeteren waar nodig.

Een ander essentieel onderdeel van de beoordeling was "beroepspraktijkvorming", de stage. Ook hierover waren lovende woorden terug te vinden in het oordeel van de Inspectie. Opleidingsmanager Gezondheidszorg Assen Bean Slotboom: Drenthe College stuurt haar studenten goed voorbereid op stage en werkt nauw samen met én in de praktijk. Het stageproces biedt meerwaarde voor de student en de stage-instelling. Zo leiden we samen met de Drentse zorginstellingen goed geschoolde medewerkers op. Het is fantastisch om de bevestiging van dat werk terug te zien in het positieve oordeel van de Inspectie 

Inspectie proces
Het onderwijs van de Onderwijsinspectie wordt één keer per vier jaar uitgevoerd en richt zich vooral op kwaliteitsaspecten zoals onderwijsprogramma, didactisch handelen en kwaliteitszorg.

Zie: drenthecollege.nl/inspectieoordeel-onderwijs-drenthe-college-goed

Tiplijn