Op 18 februari werd er bekend gemaakt dat de wolf zich officieel heeft gevestigd in Nederland. De eerste wolvin heeft zich na 150 jaar afwezigheid officieel gevestigd op de Veluwe. Daarnaast wordt Nederland geregeld opgeschud door een wolf op verkenning en er lijken in Drenthe steeds vaker wolven voor langere tijd te blijven hangen. De vraag is dus niet meer óf de wolf naar Drenthe komt, maar of hij ook echt vaste grond aan de voet krijgt. Op zaterdag 30 maart van 14.00 tot 16.00 uur wordt een lezing over wolven in Nederland gegeven in de Buningzaal bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen.
Veel mensen vinden het waanzinnig mooi dat de wolf weer terug is Nederland, anderen vragen zich af of ze nog wel door de natuurgebieden kunnen wandelen zonder bang te hoeven zijn voor de wolf en schapenhouders maken zich erg veel zorgen over de bescherming van hun dieren. Jeannet Hulshof, van Wolven in Nederland en Wolf Fencing, zal u alles vertellen over de ecologie van de wolf en het nemen van preventieve maatregelen. Daarnaast zal er tijdens deze interactieve voorlichtingsbijeenkomst ingegaan worden op wolvenherkenning en sporen. Wat weet u over de wolf? Kunt u een wolf van een hond onderscheiden? U zult merken dat het soms lastig is om het verschil te zien. Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven en is een samenwerking tussen diverse organisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling.
Opgeven voor de wolvenlezing kan door een mail te sturen naar
Zaterdag 30 maart is het tevens Earth Hour waarbij iedereen wordt opgeroepen om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis van 20.30-21.30 uur uit te schakelen om aandacht te vragen voor het behoud van de aarde.