Eerste deelgebied Werklandschap Assen Zuid stap verder

Eerste deelgebied Werklandschap Assen Zuid stap verder

Het eerste deelgebied van het Werklandschap Assen Zuid krijgt vorm. Vanaf woensdag 13 maart ligt het ontwerp-bestemmingsplan Entreezone Werklandschap Assen Zuid  ter inzage.

Hiermee wordt de vestiging mogelijk gemaakt van de allereerste belangstellende bedrijven. Zo heeft DCB Energy plannen voor de bouw van een Energy Hub nabij de afslag Assen Zuid. Dit is een tanksstation waar naast traditionele brandstoffen ook schone energievormen, zoals waterstof worden aangeboden. Bij dit station komt ook een voorziening voor snelweghoreca en truckparking.

Inloopavond bestemmingsplan
Al in 2011 werd de eerste visie op het Werklandschap Assen Zuid vastgesteld door de gemeenteraad. Ook is destijds een bestemmingsplan vastgesteld. De bedrijven die zich nu hebben gemeld passen niet in oude bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan voor dit eerste deelgebied speelt meer in op de huidige bouwwijzen. Het nieuwe plan maakt ook hogere bebouwing mogelijk en een horecafunctie aan de snelweg (bij het tankstation).

Verder zijn richtlijnen opgenomen voor een een duurzame inrichting. Zo wil Assen de toekomstige bedrijven zo goed mogelijk landschappelijk inpassen in de groene omgeving. Ook zijn er richtlijnen voor het materiaalgebruik, duurzame toepassingen en voor de uitstraling van de panden.

Het ontwerp-bestemmingsplan is in te zien via deze website. Op dinsdag 19 maart is er een inloopavond in het stadhuis.

Met het Werklandschap Assen Zuid krijgt Assen er een aantrekkelijke vestigingslocatie bij, dichtbij de afslag Assen Zuid en de verdubbelde N33.

Tiplijn