Uniek mensenrechten evenement in Assen

Uniek mensenrechten evenement in Assen

In het kader van Internationale Vrouwendag vindt op 9 en 10 maart opnieuw Europa s Rafelende Randen plaats in Assen. Het evenement laat vrouwen uit Rusland, Litouwen, Polen en Servie aan het woord over hun strijd voor sociale- en mensenrechten in hun land.

Het is de vierde keer dat het wordt georganiseerd. Eerdere edities trokken steeds veel belangstellenden, die in gesprek gingen met de buitenlandse gasten.

Mede-organisator Ralph du Long: Het unieke is dat mensen in Assen rechtstreeks van vrouwen kunnen horen wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt daar aan die randen van Europa. We horen van alles over de spanningen tussen Rusland en de EU maar het wordt anders als een Russische die bestuurslid is van een grote Rusland-EU organisatie uit eerste hand vertelt hoe het is in het Rusland van Poetin. Of als een Pools-Oekrainse vertelt over de trainingen die ze geeft aan activisten en journalisten in Oekraine. Dat is uniek, want er komt weinig informatie over door in het Westen. Op zaterdag geeft Kati Piri, lid van het Europees Parlement, de aftrap. 

De organisatie is in handen van Europa s Rafelende Randen en de Protestantse Kerken Assen. De gemeente Assen en hotel De Jonge ondersteunen het evenement.

Op zaterdag, 9 maart van 13.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom in het gemeentehuis van Assen. De toegang is gratis maar opgave is gewenst. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Facebook.
Op zondag, 10 maart van 10.00 tot 13.30 uur is er een dienst in de Adventskerk met de buitenlandse gasten. Ook daar zijn belangstellenden welkom.

Tiplijn