Groot Provinciale Staten jongeren verkiezingsdebat in het Provinciehuis Assen

Groot Provinciale Staten jongeren verkiezingsdebat in het Provinciehuis Assen

Meer dan de helft van de jongeren weet nauwelijks waar de Provinciale Staten zich mee bezig houden. Als ze gaan stemmen, laten ze hun stem vooral bepalen door de ontwikkelingen in de landelijke politiek. Daarom organiseren Anita van der Noord van het Politiek Netwerk Drenthe en Janno Rook van de DWARS werkgroep Drenthe met het oog op de komende Provinciale Statenverkiezing een debat met verschillende politieke jongerenorganisaties.

Het jongerendebat staat gepland op donderdagavond 14 maart, van 20:00 - 21:30 uur. De provincie zet de deuren van de Statenzaal in het Provinciehuis om 19:30 uur open voor de inloop. Inwoners en met name jongeren zijn van harte welkom.

Anita van der Noord wil jongeren meer bij de politiek betrekken, want jongeren hebben stemrecht, zij beslissen ook mee over onze provincie. Janno Rook de jongste kandidaat van GroenLinks wil zich gaan inzetten speciaal voor de jonge inwoners van onze provincie.

Jongeren kunnen in de weken voorafgaande aan het jongerendebat input leveren voor stellingen die tijdens het jongerendebat worden besproken.

Het debat wordt geleid door Wilbert van de Kamp. Wilbert presenteerde onder andere het Popgala Noord en talkshow Als Warme Broodjes  in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam). Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Ze vragen u wel om u aan te melden, graag door voor 10 maart een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Eventuele input kunt u ook daar naartoe sturen.

Erik Smit
Tiplijn