Inloopavond nieuwe woningen Thorbeckelaan

Inloopavond nieuwe woningen Thorbeckelaan

Woningcorporatie Actium gaat 44 huurwoningen aan de Thorbeckelaan vervangen voor 30 energiezuinige, aardgasvrije eengezinswoningen. Het gaat om twee woonblokken rondom het Cruyff Court.

Voor de nieuwbouw is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. De gemeente Assen organiseert op maandag 4 maart een inloopbijeenkomst over dit plan.

Huisontwerp en parkeren
De nieuwe woningen bestaan uit twee woonlagen met een puntdak. De parkeerplaatsen komen aan de Thorbeckelaan (20 bestaande parkeervakken en 8 plaatsen op de weg) en op eigen erf (3 plaatsen). De bestaande groene ruimte, inclusief het Cruijff Court, blijft behouden.

Formele reactietermijn
De formele termijn voor het indienen van een zienswijze start binnenkort. Zoals gebruikelijk, kondigen we dit aan in de Berichten van de Brink en in de Staatscourant.

Contact
Kunt u niet komen op de inloopavond? Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de gemeente Assen via telefoonnummer 140592 en vragen naar Leon de Coninck.

De informatieavond vindt plaats bij het Gomarus College, Groen van Prinstererlaan 20 in Assen. U kunt binnenlopen tussen 17.00 en 19.00 uur om de plannen te bekijken. Medewerkers van de gemeente en Actium zijn er om uw eventuele vragen te beantwoorden.

Tiplijn