Gemeente start met snoeien van bomen in woonwijken

Gemeente start met snoeien van bomen in woonwijken

De gemeente Assen is afgelopen week begonnen met het snoeien van de bomen in de woonwijken. In 2019 gaan zij de bomen in de wijken Assen-oost, Assen-west, Centrum, Peelo, het dorp Witten en Anreep snoeien.

Snoeien is het wegnemen van takken die voor onveilige situaties kunnen zorgen. Iedere gezonde boom wordt iedere drie jaar gecontroleerd. Sommige bomen controleren zij ieder jaar. Tijdens deze controle kijken we of bomen snoei nodig hebben.

Hinder
De snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd met een hoogwerker. Hiervan kunt u enige overlast ondervinden. Ook kunnen de werklieden enkele parkeerplaatsen gebruiken om takken te verzamelen. Deze takken halen ze zo spoedig mogelijk weg. De gemeente vraagt uw begrip voor deze tijdelijke overlast.

Vragen?
Heeft u vragen over het snoeiwerk? U kunt terecht bij de afdeling Groenbeheer van de gemeente Assen, via het algemene telefoonnummer 14 0592 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tiplijn