Bronbemaling in bouwput tunnel De Maten

Bronbemaling in bouwput tunnel De Maten

Vandaag is er gestart met het aanbrengen van bronbemaling onder het wegvlak van de nieuwe tunnel De Maten.

Met een speciale sleuvenfrees wordt tot zes meter diepte bronbemaling aangelegd. De bronbemaling wordt onder het wegvlak aangebracht, dat straks onder de tunnel door gaat lopen. Vanwege de diepte is er een speciaal ingehuurde vrees ingehuurd, dit met ondersteuning van de minizandwagen van Combi Drain uit Assen. Voordat er kan worden gegraven, moet het water uit de grond zijn verdwenen. Dit moet omdat anders het gehele werk weg zakt.

Tijdelijke weg
Voordat het inrijden van de dak van de tunnel over drie weken kan starten, is er een zeer stabiele bouwweg nodig die het gehele bouwwerk goed kan dragen. Vervolgens moet de weg omgebouwd kunnen worden voor de onderdoorgang onder het spoor door. Over drie weken is er weer een treinvrijweekend in Assen.

Treinvrij weekend
Het treinvrij-weekend is van zaterdag 16 tot en met dinsdag 19 februari. Er worden bussen ingezet.

Zaterdag en zondag: er rijden NS-bussen tussen Groningen en Hoogeveen; tussen Hoogeveen en Winschoten/Veendam kunt u ook reizen met de rechtstreekse Qbuzz-lijn 123 (o.b.v. in- en uitchecken)
Maandag en dinsdag: er rijden NS-bussen tussen Groningen en Assen; tussen Assen en Veendam kunt u ook reizen met de rechtstreekse Qbuzz-lijn 110 (o.b.v. in- en uitchecken)
De NS-bussen stoppen niet in Groningen Europapark; reis van/naar Groningen Europapark met Arrivabussen via Groningen (o.b.v. in- en uitchecken)
De NS-bussen rijden in Haren via het OV-transferium aan de A28; tussen het OV-transferium en station Haren rijdt een NS-pendelbusje
Extra reistijd: een kwartier tot drie kwartier

Tiplijn