Robijn huijs Assen zoekt nieuw onderkomen

Robijn huijs Assen zoekt nieuw onderkomen

Het Robijn huijs, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, is op zoek naar een nieuwe locatie.

De organisatie wil graag naar een ander onderkomen om nieuwe initiatieven een plaats bieden. Nu willen wij onze gasten méér bieden en dat is niet mogelijk in de huidige locatie, vertelt initiatiefnemer Cees van der Boom.

Het Robijn huijs is een inloophuis voor mensen met kanker in elke fase van het ziekteproces en daarna én voor hun naasten & mantelzorgers. Zij bieden psychosociale zorg, -begeleiding en -ondersteuning. Stichting Robijn huijs is volledig afhankelijk van giften, donaties, sponsoring, emballageacties en is ANBI erkend.

Op dit moment is het inloophuis vooral gericht op persoonlijke gesprekken en lotgenotencontact, maar de gasten vragen meer. Zij willen ook graag onder andere schilderen, bloemschikken, mediteren, mindfulness en yoga. Kortom: actief en passief ontspannen bezig zijn en dus een andere vorm van lotgenotencontact.

Nu komt 1 januari al snel in beeld, maar op straat staat de organisatie volgens Van der Boom nog niet direct: We staan niet per direct op straat en verhuizen tijdelijk naar een ruimte op de 1e verdieping. Dat betekent wel dat we nu dringend op zoek zijn naar een nieuwe locatie. We staan zéker open voor verbinding en bezochten al meerdere locaties. Helaas blijkt dat veel locaties (MFA s) overdag bezet zijn. We kunnen dan wel na 16:30 uur terecht. Voor veel van onze gasten is dat letterlijk een brug te ver en voor hen geen optie omdat dan de vermoeidheid optreedt en zij er niet meer op uit trekken.

Van der Boom doet dan ook een oproep aan iedereen, om zo het Robijn huijs voort te laten bestaan: Wie helpt ons aan een passende ruimte om onze activiteiten blijvend aan te bieden aan onze gasten? En vooral ook: Wie sponsort Robijn huijs?

Tiplijn