Wereldsterren Noa Frenkel en Shuann Chai bij Muziekkamer Assen

Wereldsterren Noa Frenkel en Shuann Chai bij Muziekkamer Assen

Muziekkamer Assen viert in 2019 zijn dertigjarig bestaan en dit lustrumjaar wordt geopend door niemand minder dan het wereldberoemde zang/pianoduo Noa Frenkel en Shuann Chai.

De Israëlische Noa is een diepe alt met een enorm vocaal bereik en grote expressiviteit. De Chinees-Amerikaanse Shuann is een veelzijdig pianiste.

Centraal in dit programma staat het nieuwe werk The Scent of Pink van de Nederlandse componist René Samson. Het achtdelige werk gebruikt Hebreeuwse teksten van dichter en beeldend kunstenaar Asaph Ben Menahem en is geschreven op het bijzondere timbre van Noa s stem. De poëzie speelt zich af in een gelaagde wereld en appelleert direct aan onze verbeelding.

In deze zelfde geest - en met de nodige virtuositeit, ernst en humor  heeft Samson deze gedichten getoonzet. De omlijstende composities behoren tot het geliefde liedrepertoire en zijn van de hand van componisten die, net als Samson, vernieuwing niet schuwen maar vooral onze verbeelding en onze emoties willen aanspreken (Berg, Boulanger, Barber, Ives). Een niet te missen kans voor fijnproevers.

Het optreden is op zondag 13 januari; concertzaal De Schalm, Zuidhaege 2, Assen; aanvang 12:00 uur. Zie voor meer informatie de website.

Tiplijn