De dierenparade bij de Noordshow is een nationale tentoonstelling waar verschillende kleindieren van fokkers geshowd worden. Met jaarlijks gemiddeld 15.000 bezoekers is het de grootste kleindierenshow van Nederland.

Op de tentoonstelling worden verschillende rassen hoenders, dwerghoenders, serama s, konijnen, cavia s, kleine knagers, sierduiven, siervogels en watervogels van fokkers geshowd. Op de dierenparade zijn meer dan 10.000 kleindieren te zien. Daarnaast staan er ook nog talloze stands van clubs en verenigingen waar je meer informatie over de rassen en kleindieren kunt krijgen.

De vereniging Noordshow  is opgericht in 1976 door kleindier-verenigingen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Door de enorme grootte van de tentoonstelling en omdat bijna alle erkende rassen te bewonderen zijn, is er ook belangstelling vanuit het buitenland. Elk jaar reizen mensen uit Duitsland, België en Luxemburg naar Assen voor de Dierenparade  Noordshow.

Shows
Op de show worden er ook verschillende shows gehouden. De organisatie Kleindier Liefhebbers Nederland brengt haar bondshow van de afdeling veren  (dat zijn de hoenders, dwerghoenders en sier- en watervogels) onder bij de show. Voor de jeugd is er de speciale Jeugdshow met een eigen prijzenpot en eigen keurmeesters.

Zie ook: www.expoassen.nl/evenement/dierenparade-noordshow/

Tiplijn