Drenthe bedankt Het Drentse Landschap met bijdrage voor kindereditie Kwartaalblad

Drenthe bedankt Het Drentse Landschap met bijdrage voor kindereditie Kwartaalblad

Op dinsdag 18 februari ontvingen commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en gedeputeerde Henk Jumelet de eerste twee exemplaren van het 100ste Kwartaalblad.

Stichting Het Drentse Landschap publiceert, sinds 25 jaar, ieder kwartaal dit rijk geïllustreerde tijdschrift voor haar beschermers en andere geïnteresseerden. Als waardering voor het werk van de stichting schonk de provincie Drenthe ¬5000,- voor een speciale kindereditie van het blad.

Voor de gelegenheid waren directeur Sonja van der Meer en kinderdirecteur Veronique Meijer naar het provinciehuis in Assen afgereisd. Veronique, die tevens Hunebedambassadeur van Drenthe is, mocht namens Het Drentse Landschap de eerste twee exemplaren overhandigden. Hierbij vertelde ze waarom zij zo graag in Drenthe woont en liet zij Jetta Klijnsma en Henk Jumelet het blad zien, waarin ook een interview met haar staat. Henk Jumelet benadrukte hoe belangrijk de betrokkenheid van de jeugd is bij de natuur en erfgoed in Drenthe.

Intensieve samenwerking
Als cadeau voor de jubilerende stichting heeft de provincie voor Sonja van der Meer een plexiglazen cover van de 100ste editie laten maken. Kinderdirecteur Veronique mocht een klein exemplaar in ontvangst nemen. Jetta Klijnsma en Henk Jemelet spraken hun dank en waardering uit voor het werk van Het Drentse Landschap. Tevens onderstreepten zij het belang van het behoud van natuur en erfgoed in Drenthe.

Sinds de oprichting op 11 juni 1934 is de goede samenwerking tussen de provincie Drenthe en Het Drentse Landschap zeer waardevol. In de beginjaren was de stichting onderdeel van de provincie, maar onder leiding van rentmeester Dolf Gijtenbeek is het een zelfstandige organisatie geworden. In het 100ste Kwartaalblad staan interviews met alle (oud) directeuren, waaronder Eric van der Bilt en Sonja van der Meer.

Kindereditie
Sonja van der Meer was verrast door het cadeau van de provincie. Hier zijn we erg blij mee en het sluit heel goed aan bij onze plannen voor het jubileumjaar in 2019. Speciaal voor de inwoners van Drenthe organiseren we activiteiten met als hoogtepunten een groots jubileumfestival op 23 juni in Orvelte en een wandelevenement op 21 september in Zuidlaren.  De kindereditie van het Kwartaalblad wordt gepresenteerd tijdens Oktobermaand Kindermaand.

Tiplijn