Herinrichting Veemarktplein bijna voltooid

Herinrichting Veemarktplein bijna voltooid

Aannemer Arcadis heet het grootste stuk van het nieuwe Veemarktplein opgeleverd.

Het Veemarktplein kost een beetje meer dan de verwachtingen waren. De sanering en herinrichting zal in 2017 rond de 2,2 miljoen gaan kosten. Alleen zijn er meer onvoorziene dingen bijgekomen en is de overschrijding een 1,3 miljoen euro meer geworden. Maar de aannemer en de straatmakers hebben er een prachtig resultaat van gemaakt.

Vervuilingsprobleem
Op het oude Veemarktterrein is bijna alle oppervlaktevervuiling afgevoerd en schone grond gestort. Maar het grondwater blijkt erg vervuild, daarover zijn de bewoners de afgelopen week geïnformeerd. Er moet nog een sanering van het grondwater plaatsvinden. Begin 2019 zullen de omwonenden te horen krijgen hoe dit zal worden gedaan en hoeveel overlast zij hiervan gaan ondervinden. Deze sanering zal waarschijnlijk vijf jaar gaan duren.

Bouwrijp maken
Het is nog steeds niet bekend wie de nieuwe woonbuurt bouwrijp gaat maken. Arcadis heeft het riool en sanering uitgevoerd, maar er zal ook een tijdelijke wegennet moeten worden aangelegd. Hierover is nog heel weinig bekend ondanks dat de aannemer in 2019 wil gaan bouwen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn