Kerst Volleybal Toernooi in Assen start over een week

Kerst Volleybal Toernooi in Assen start over een week

Nog een kleine week en dan is het zover. Op 27 december barst de 69e editie van het Kerst Volleybal Toernooi los in Assen.

Dit jaar komen er 850 spelers en speelsters naar de hoofdstad van Drenthe om te volleyballen en plezier te maken. De 75 teams spelen in 6 verschillende categorieën. Gedurende de poulefases, kruisfinales en halve finales wordt op 27 en 28 december bepaald welke teams zich plaatsen voor de finales op 29 december. Op zaterdag 29 december beginnen de finales om 11 uur in sporthal de Timp. De finales van Dames Hoger 1 en Heren Hoger 1 worden respectievelijk om 14:30 en 16:30 gespeeld.

Naast alle nederlandse teams uit de stad, regio of elders uit het land doen ook weer dit jaar enkele buitenlandse teams mee. Zo zijn er weer teams uit België, Duitsland en Canada.

Ondanks dat het toernooi ook dit jaar in volle glorie doorgaat was het in de voorbereiding erg onzeker. Het KVT stond voor een grote uitdaging om de spelers gedurende het toernooi te kunnen huisvesten. De helft van alle spelers zullen overnachting in Sporthal Olympus, in samenwerking met de gemeente Assen wordt deze hal omgetoverd tot een slaapaccommodatie van alle gemakken voorzien. s Ochtends na het ontbijt worden de spelers vanuit Olympus weggebracht naar de verschillende sporthallen waarin gespeeld wordt, wetende: Peelohal, Pittelohal, Marsdijkhal en de Timp. Op 28 december kunnen de spelers zich vermaken met een vrijblijvende kroegentocht in het centrum van Assen.

Nadat dat problemen omtrent huisvesting waren opgelost waren, bleken er nog financiële zaken die de nodige aandacht vereiste. Dit omdat het toernooi sinds deze editie geen hoofdsponsor heeft. Een situatie waar zij 3 jaar geleden ook al in verkeerde.

De organisatie heeft er hard aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen, ondanks dat zij met een kleiner gezelschap zijn dan dat gewenst is. Het toernooi is dan ook hard op zoek naar extra vrijwilligers en organisatieleden die ervoor kunnen zorgen dat het er na dit jaar nog net zulke prachtige Kerst Volleybal Toernooien worden georganiseerd zoals we in Assen gewend zijn.

Wilt u meer weten over het KVT of waar u de wedstrijden kunt bekijken? Alle informatie staat vermeld op kerstvolleybal.nl

Tiplijn