Inwoners Drenthe ontvangen voor tweede jaar op rij de meeste kerstkaarten

Inwoners Drenthe ontvangen voor tweede jaar op rij de meeste kerstkaarten

Voor het tweede jaar op rij ontvangen inwoners van de provincie Drenthe de meeste kerstkaarten ten opzichte van andere provincies. Vooral inwoners van Assen, Meppel en Hoogeveen blijken geluksvogels.

Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz.

Wie in Drenthe woont mag zich wederom gelukkig prijzen. In deze provincie ontvangt men per inwoner voor het tweede jaar op rij de meeste kerstkaarten. In Drenthe klapperen de brievenbussen het vaakst in Assen, Emmen en Meppel. En hoewel postbodes Drenthe goed weten te vinden, ligt dé kerstkaartenstad van Nederland ergens anders. In Wassenaar ontvangt men namelijk de meeste kerstkaarten per inwoner.

Het noorden van Nederland omarmt kerstkaarten, want de provincie Friesland houdt de tweede plek vast en de provincie Groningen stijgt van de vijfde naar de derde plek. Limburg is voor het tweede jaar op rij de provincie waar per inwoner de minste kerstkaarten wordt ontvangen. Grootste dalers ten opzichte van een jaar eerder zijn de provincies Zuid-Holland, dat van plek drie naar acht zakt, en Flevoland dat van de vierde naar de zevende plek daalt.

Online bestellen van kerstkaarten groeit
Het online bestellen van kerstkaarten groeit landelijk gezien nog steeds. Er werd met Greetz afgelopen Kerst ruim 8% meer kerstkaarten verstuurd dan het jaar ervoor. Deze stijging is tegen de verhoudingen in van de krimpende kerstkaartenmarkt. Volgens PostNL daalde in 2017 het aantal verstuurde kerst- en nieuwjaarskaarten van 100 naar 85 miljoen.

Tiplijn