Overlast door stoepparkeerders nabij station neemt toe

Overlast door stoepparkeerders nabij station neemt toe

Automobilisten willen steeds dichter bij het station hun passagiers ophalen en afzetten. Tot grote ergernis van omwonenden.

Aan de Stationsstraat en aan de Overcingellaan zijn dagelijks veel parkeerplekken vrij, alleen zetten bezoekers vaak toch graag hun auto dicht bij het station. Op de plaats waar de gemeente de Kiss & Ride heeft bedacht, staat geen auto. Ook rijschoolhouders weten vaak hun auto verkeerd neer te zetten.

Taxis
,,Het is net of een ieder tegenwoordig taxichauffeur wil zijn en zijn auto dicht bij de stations luifel neer wil zetten, vertelt een omstander. Omwonenden en bezoekers ergeren zich dat de overlast steeds erger wordt. De gemeente heeft, zoals het nu lijkt, nog geen beleid voor het handhaven op het Stationsplein. De overlast door taxis gaat al wel veel beter.

Parkeerplaatsen
Nu de busopstelplaatsen gereed zijn gekomen, kunnen de bussen op de tijdelijke parkeerplaatsen vertrekken. BAM zal aankomende week deze plaats in gaan richten voor de ophaalplek voor autos. Het is nog onbekend of dit gratis of betaald parkeren wordt. Voor eind december zal het Stationsplein ingericht zijn voor taxis, autos en bussen.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn